Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Εικαστικών
    Μια καινούρια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες ξεκινά στο χώρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο..
    Σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους το  νέο πρόγραμμα εικαστικών τεχνών δύναται να προσφέρει χώρο και τρόπο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και όχι μόνο. Μέσω των Εικαστικών Τεχνών μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον οπτικό και απτικό κόσμο μας και να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευχέρεια μέσα σε αυτόν. Η ίδια η διαδικασία παραγωγής ενός δημιουργήματος αποτελεί συχνά συναισθηματική εκφόρτιση και ίσως ψυχική θεραπεία.  Δουλεύουμε σε ομάδες και έτσι  γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον, καλλιεργούμε την κοινωνικότητά μας.
   Στις συναντήσεις μας επιδιώκουμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα στόχων που περιλαμβάνει την εισαγωγή στον κόσμο των εικαστικών τεχνών, την εξοικείωση με νέα υλικά και τεχνικές, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κοινωνικοποίηση σε ένα, εννοείται, ευχάριστο και αντι-στρεσσογόνο περιβάλλον.
   Στην ιστορία και θεωρία της τέχνης θα συζητήσουμε και θα αναρωτηθούμε για την έννοια και τον ορισμό της τέχνης, γιατί  αυτή είναι τόσο απαραίτητη και τόσο περιφρονημένη ταυτόχρονα, ποιά η συμβολή της στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Επίσης θα εξετάσουμε περιπτώσεις καλλιτεχνών και διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο θέμα πχ. , θα μιλήσουμε για την αισθητική, την ποιότητα και το γούστο.
   Επιπλέον θα εξετάσουμε τη διακίνηση της τέχνης και το βιοποριστικό κομμάτι του καλλιτέχνη σήμερα. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει μια κάποια σχολή Καλών Τεχνών, με πληροφορίες αλλά και μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στο σχέδιο και την ιστορία της τέχνης όσον αφορά τις Σχολές Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Γραφιστικής, Διακόσμησης, Συντήρησης κλπ. στην Ελλάδα.
   Πέρα από το σχέδιο, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες, σας ανακοινώνουμε και την επαναλειτουργία του εργαστηρίου πηλοπλαστικής.
   Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας. Τα νέα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. έχουν ως κύριο και πρωταρχικό στόχο την ευχαρίστηση των συμμετασχόντων.
Ελάτε να γνωριστούμε, να δημιουργήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες, επηρεάζοντας και εμπνέοντας ο ένας τον άλλον!
Όποιος ενδιαφέρεται για τα καινούρια προγράμματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματεία στo τηλέφωνo 2552027460 καθημερινά  κατά τις ώρες 2- 9μμ.

Αικατερίνη Σπαθάρα                                                                                                              
Απόφοιτ. Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών                                                
Α.Π.Θ.