Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τα τμήματα της ΔΗΚΕΠΑΟ για την περιοδο 2016-2017.


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) ενημερώνει πως συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα της.

Κατά την περίοδο 2016-2017 λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

ΩΔΕΙΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΣ
Σχολή Κατώτερων και Ανωτέρων Θεωρητικών, Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης, Φυγής και Σύνθεσης.
Σχολή Ενόργανης Μουσικής με τμήματα πληκτών (πιάνο), εγχόρδων (κλασική κιθάρα,  βιολοντσέλο, βιολί), πνευστών.
Σχολή Μονωδίας.
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
Προετοιμασία μαθητών για πανεπιστημιακά τμήματα μουσικολογίας.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΔΕΙΟΥ:
Μουσική Προπαιδεία.
Μεταλόφωνο.
Σύγχρονο Τραγούδι.
Μοντέρνο Πιάνο
Μπουζούκι,
Ούτι,
Μπαγλαμάς,
Τζουράς,
Αρμόνιο,
Ακορντεόν,
Ηλεκτρική & Ακουστική κιθάρα,
Ηλεκτρικό Μπάσο,
Jazz & αυτοσχεδιασμός
ενώ από φέτος λειτουργούν και
τμήματα για εκμάθηση Ντραμς.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ:
Τα μουσικά σύνολα, που λειτουργούν από φέτος, συστήθηκαν από καθηγητές μουσικής και σπουδαστές των Ανωτέρων Τάξεων του Ωδείου. Σκοπός τους είναι η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών διαφόρων ειδών μουσικής (κλασική, μοντέρνα, jazz, παραδοσιακά κ.λ.π.)


ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Στην παιδική χορωδία μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, που ασχολούνται με τη μουσική ή θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι.
Στόχος της χορωδίας είναι μέσα από τα μαθήματα, τις ασκήσεις σωστής τοποθέτησης φωνής αλλά και τις εμφανίσεις σε εκδηλώσεις, να δοθεί μια σοβαρή πνευματική και καλλιτεχνική-πολιτισμική προοπτική κι ευκαιρία στα παιδιά ν’ αναδείξουν τα ταλέντα τους στα πλαίσια της ομαδικότητας και κοινωνικότητας που προσφέρει η χορωδιακή καλλιέργεια και πρακτική.

ΕΦΗΒΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Στην εφηβική χορωδία μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 ετών, που ασχολούνται με τη μουσική ή θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι. Κι εδώ ο στόχος της είναι να προσφερθεί στους εφήβους μια μοναδική μουσική-συλλογική εμπειρία στη βάση του «πνεύματος» και της «τέχνης»,  ιδιαίτερα νευραλγική στις μέρες μας.

ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ:
Στην Τετράφωνη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας
« Εν' Ορεστιάδι» μπορούν να εγγραφούν μέλη από ηλικία 18 ετών και άνω.  Απαρτίζεται από πολίτες διαφόρων ηλικιών και ενασχολήσεων, όπως νοικοκυρές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ελεύθερους επαγγελματίες και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τη μουσική. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει τραγούδια από διάφορους χώρους της μουσικής όπως κλασικά, έντεχνα, μπαλάντες, λαϊκά, κ.α.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ :
Στη Φιλαρμονική εκπαιδεύονται τα μέλη της δωρεάν και διδάσκονται πνευστά και κρουστά.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και όλα όσα ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής.

ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Η Σχολή Κλασικού Χορού εδώ και χρόνια αποτελεί μια από τις καταξιωμένες σχόλες της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.
Μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, πλαισιωμένο από έμπειρους δασκάλους δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν την Μαγεία του Χορού. Τα τμήματα που λειτουργούν στη Σχολή Χορού είναι του Κλασικού Μπαλέτου, από 3 ετών και άνω.ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Λειτουργούν τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων.
Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό διδάσκει τη ζωγραφική και τις τεχνικές της, ενώ παράλληλα βελτιώνει την παρατήρηση και τη σκέψη, ώστε οι συμμετέχοντες να απεικονίζουν στα έργα τους τα αισθήματα και τις ιδέες τους με μεγαλύτερη ευχέρεια. 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
Το τμήμα ασχολείται με τις νέες τάσεις διακόσμησης και χειροτεχνίας, αναλύοντας τις τάσεις σε χρώματα, υφές, υλικά, γραμμές έτσι όπως αυτά παρουσιάζονται σήμερα. Μεταξύ τους και η κατασκευή ενός χειροποίητου κεριού, μια ενδιαφέρουσα & ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία, της οποίας η δυνατότητα χρήσης διαφόρων τεχνικών, μπορεί να μας δώσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Λειτουργούν τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων.
Η πηλοπλαστική καλλιεργεί την αντίληψη του χώρου και την αίσθηση της αφής, δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του πηλού να διερευνήσουν τις δυνατότητες του χώματος.


ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου