Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΟΛΙΣΤΑ ΗΛΙΑ ΦΟΥΛΙΔΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης και το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας διοργανώνουν συναυλία κλασικής μουσικής – ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο σολίστα Ηλία Φουλίδη, σε έργα J. S. Bach - F. Busoni, L. Van Beethoven, R. Schumann και S. Rachmaninoff.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, Κων/πολεως 59.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΛΙΑ ΦΟΥΛΙΔΗ

Ο Ηλίας Φουλίδης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης με την κ.Βιολέτα Γρηγοριάδου και την γνωστή πιανίστρια κ.Μερώπη Κολλάρου (2003, Πτυχίο πιάνου με διάκριση).
Μία υποτροφία του Μουσικού Συλλόγου "Gina Backhauer" με την ευγενική χορηγία της κ.Θέκλας Μαρινίδου, του έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο της Μόσχας "Tchaikovsky" με διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως τη Vera Gornostaeva και τον Maxim Philippov, λαμβάνοντας τη μουσική παράδοση του φημισμένου πιανίστα και καθηγητή Heinrich Neuhaus (2003-2008, Concert performer, Chamber ensemble artist, Accompanist, Teacher of a piano, με διάκριση).
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστ στο Πανεπιστήμιο "Anton Bruckner" στο Λίντς της Αυστρίας υπό τη διδασκαλία του διάσημου ρωσοιταλού πιανίστα Oleg Marshev (2011-2013, Master of Art με διάκριση).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανωτάτου επιπέδου από διάσημους σολίστες, όπως οι Atanasov, Ovchinnikov, Γιάννα και Κατερίνα Πολυζωίδου, Rostropovich.
Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών "Francesco Sangalli" και "Adolfo Fumagalli" στην Ιταλία.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρες όπως Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Ρωσία και Ιταλία.
Το 2014 πήρε το 4ο βραβείο στον 17 Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "Mauro Paolo Monopoli Prize" στην Ιταλία.

Το 2015 πήρε ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7 Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του "Γιώργου Θυμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου