Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα οι Σχολές και Τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.


Ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα οι ακόλουθες Σχολές και Τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

ΩΔΕΙΟ

   Το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας πρωταγωνιστεί στην πολιτιστική ζωή της περιοχής. Ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμού όντας το φυτώριο νέων καλλιτεχνών. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που στόχο έχουν η μουσική διδασκαλία να είναι άνετη και ευχάριστη. Το διδακτικό δυναμικό αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές. Το Ωδείο αφενός παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και αφετέρου αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο μουσικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη διοργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Το Ωδείο περιλαμβάνει τα εξής τμήματα :
- Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών και Συνθέσεως με τμήματα Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης, Φυγής και Σύνθεσης.
- Σχολή Ενόργανης Μουσικής με τμήματα πλήκτρων, εγχόρδων, πνευστών, και κλασικής κιθάρας.
- Σχολή Μονωδίας με τμήματα μονωδίας.
- Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
- Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.
- Ερασιτεχνικά Τμήματα : Μπουζούκι, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Ηλεκτρική & Ακουστική κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο και Παραδοσιακά Όργανα.

 ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ


ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ


 Από το 1996 λειτουργεί με επιτυχία με τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων. Το τμήμα της Ζωγραφικής έχει στόχο να ανοίξει ένα παράθυρο στην εμπειρία, να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να καλλιεργήσει την δημιουργικότητα, τη φαντασία τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων. Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό διδάσκει τεχνικές και υλικά, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η παρατήρηση και η σκέψη, ώστε οι συμμετέχοντες να απεικονίζουν στα έργα τους τα αισθήματα και τις ιδέες τους με μεγαλύτερη ευχέρεια.

 ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ


   Από το 1997 λειτουργεί το τμήμα της Ξυλογλυπτικής στο οποίο μπορεί κανείς σκαλίζοντας το ξύλο να το δώσει αναλλοίωτη μορφή στο χρόνο και να μπορεί κανείς σκαλίζοντας το ξύλο να το δώσει αναλλοίωτη μορφή στο χρόνο και να κατασκευάσει ξύλινα κομψοτεχνήματα. Οι ενδιαφερόμενοι διδάσκονται διάφορες τεχνικές και μεθόδους για να μπορούν να δημιουργούν χρηστικά μικροαντικείμενα καθώς επίσης και αντικείμενα εκκλησιαστικής χρήσης


ΚΟΣΜΗΜΑ

  Για εφέτος στη Σχολή Εικαστικών θα λειτουργήσει το Τμήμα Κοσμήματος όπου οι μαθητές με τη βοήθεια του δασκάλου θα μάθουν να κατασκευάζουν χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ.

ΣΧΟΛΗ  ΧΟΡΟΥ



ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ


   Η Σχολή Κλασσικού Χορού εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια από τις καταξιωμένες σχολές της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, πλαισιωμένο από έμπειρους δασκάλους δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν την Μαγεία του Χορού. Ο χορός αποτελεί μια τέχνη χωρίς περιορισμούς, έναν τρόπο έκφρασης αλλά και ένα μέσο αισθητικής με το οποίο κανείς χαλαρώνει και τονώνει την ψυχική του διάθεση. 

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

   Νέα τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά και εφήβους, στο Δήμο Ορεστιάδας, για πρώτη φορά φέτος.